2019-11-01

Hultafors lanserar en mångsidig snabbvinkel

Hultafors lanserar nu en snabbvinkel, ett multifunktionellt verktyg där du snabbt och enkelt kan göra 45 och 90 graders markeringar. Som alltid på Hultafors produkter ligger fokus på användbarhet, precision och hållbarhet.

Slitstark massiv aluminium

Den trekantiga snabbvinkeln är tillverkat i massiv aluminium och har CNC-bearbetade kanter och en anodiserad och lågreflekterande yta. Graderingarna är laseretsade för optimal läsbarhet och hög motståndskraft mot slitage.

“Snabbvinkeln, även känt som speed square i USA, är en naturlig del i verktygslådorna hos amerikanska hantverkare. Vi har sett en efterfrågan på produkten här i Sverige, och vi är glada över att nu kunna utvidga vårt utbud av vinklar med det", säger Per Eriksson, produktutvecklingschef på Hultafors.

Multifunktionellt verktyg

Snabbvinkeln är också försedd med skalor för kapning av taksparrar, medan spåren inne i triangeln fungerar som stöd för märkning av exempelvis längsgående linjer eller vid skärning av gipsskivor. Det kan också användas som en gradskiva för att enkelt märka ut olika vinklar och som vägledning vid sågning.

”Detta är ett behändigt verktyg som gör arbetet både enklare och mer effektivt, vi ser fram emot att höra vad våra användare tycker om det,” avslutar Per Eriksson.

Verktygen som nämns

graphic