2019-04-01

Hultafors lanserar ett komplett utbud av brytbladsknivar

Hultafors blir en komplett leverantör av knivar vid lanseringen av det nya sortimentet av brytbladsknivar. Sortimentet har 13 knivar och 4 olika typer av bladkvaliteter. Som vanligt har hantverkare från olika yrkeskategorier varit involverade i utvecklingsprocessen.

"Vi har tagit ett holistiskt tillvägagångssätt för knivsegmentet och nu, som den enda leverantören av brytblads-, verktygs- och hantverkarknivar på marknaden, kan vi erbjuda ett komplett sortiment av knivar. Vårt fokus har varit att utveckla ergonomiska produkter som stöder precisionsarbeta såväl som mer allmän användning, säger Hultafors Product Development Manager Per Eriksson.

Förutom brytbladsknivarna erbjuder Hultafors både universalknivar och hantverkarknivar så att hantverkare enkelt kan kombinera sina favoriter för olika dagliga uppgifter.

Anpassningsbar för höger- och vänsterhänta

Knivarna är symmetriska, vilket innebär att de kan anpassas för både höger och vänsterhänta användare.

"På grund av att konstruktionen är symmetrisk är det enkelt att montera bladet i båda riktningarna. På så sätt kan vänstehänta hantverkare anpassa kniven istället för att behöva anpassa sin användning, säger Per Eriksson.

Knivblad för olika behov

Alla brytbladsknivar levereras med ett allroundblad som standard. Fyra nya bladkvaliteter ingår också i lanseringen.

"Olika uppgifter kräver olika typer av blad. Till exempel är det stor skillnad mellan skärning av plast och gips. Därför har vi utvecklat fyra olika typer av bladkvaliteter med varierande styrkor så att alla kan hitta en som passar den uppgift de ska lösa, säger Per Erikssons.

All-round

Det är ett allsidigt blad utvecklat för alla vanliga uppgifter, skära upp lådor, kabelskalning eller skärning av plast och papper i allmänhet.

Performance

Ett blad med extra långvarig prestanda för kraftig skärning.

Edge

Ett blad för extra precision i skäret och när detaljerna i slutresultatet är viktiga.

Non-segment

Non-segment-bladet har inga perforeringar som ger extra flexibilitet och tål böjning utan att bladet bryts.

Verktygen som nämns

graphic