2020-03-03

Hultafors lanserar mattläggarens favorit

Hultafors utökar nu sitt sortiment av brytbladsknivar med ytterligare fyra varianter, samtliga med en böjd fena längst bak. Knivarna är en efterlängtad favorit hos mattläggare. Totalt innefattar sortimentet nu 17 stycken olika knivar.

”Vårt fokus har varit att skapa ergonomiska produkter som underlättar både vid precisionsarbete samt vid mer generellt användande för mattläggaren. Under 2019 tog vi ett helhetsgrepp om knivsegmentet och introducerade ett stort brytbladssortiment med 13 olika knivar. Vi är glada att kunna komplettera det med ytterligare fyra knivar och nå ännu fler hantverkare,” säger Per Eriksson, produktutvecklingschef på Hultafors.

Välj modell och låsfunktion som passar dig

Under våren 2020 lanseras två olika modeller med respektive auto-lock eller wheel-lock funktion, SFPB 18 A/W kommer i en slimmad design som gör den smidig och lättarbetad med god kontroll i snittet. SFRPB 18 A/W har robust design med gummigrepp, vilket gör den stabil och stadig att hålla i när mer kraft krävs i snittet. Samtliga knivar har en böjd fena, även kallad matthake, längst bak. Fenan gör det enkelt att lyfta upp eller trycka ner mattkanter i hörn och längs kanter. Knivarna har precis som övriga brytbladsknivar i Hultafors sortiment ergonomisk design, verktygssäkring och är tillverkade i hållbar PC-plast med en extra robust metallskena i 1 mm godstjocklek där bladet löper.

Ett komplett utbud av knivar och knivblad

Hultafors sortiment av brytbladsknivar innefattar just nu totalt 17 knivar. Allt från de med eller utan fena och små slimmade varianter till robusta knivar med gummigrepp. Flera modeller har även en dispenser med plats för tre extra blad i skaftet. Samtliga knivar har auto-lock eller wheel-lock som låsfunktion, förutom den minsta modellen SPP 9A som endast har auto-lock. Dessutom finns ett sortiment av knivblad för olika ändamål.

“Olika uppgifter kräver olika typer av blad. Därför har vi fyra varianter av knivblad med olika styrkor för att alla ska kunna välja ett blad som passar uppgiften de ska lösa,” avslutar Per.

Utöver brytbladsknivar erbjuder Hultafors sedan tidigare både universalknivar och hantverkarknivar.

Verktygen som nämns

graphic