2019-12-03

Hultafors lanserar en kortare och mer lätthanterlig variant av MST vattenpass

MST är Hultafors kraftigaste och känsligaste vattenpass. Nu lanserar varumärket en kortare och mer lätthanterlig version som komplement till den populära MST 180. Båda versionerna erbjuder högsta precision vid exempelvis justering av dörrar eller fönster.

”MST är ett robust vattenpass utvecklat för arbeten som kräver hög känslighet, som exempelvis montering av dörrar, fönster, reglar och kök”, säger Per Eriksson, produktutvecklingschef Hultafors. Modellen finns nu i två längder där den kortare versionen, MST 75, är lätt och smidig att bära med sig och passar perfekt för mätning på dörrkarmar, fönster eller inuti köksskåp. Den längre versionen, MST 180, har tre libeller medan den kortare har två.”

Okrossbara blocklibeller

Den nya, uppgraderade versionen av MST innefattar okrossbara blocklibeller med temperatursäkra libellinfästningar som ger hög motståndskraft mot ultraviolett ljus och temperaturförändringar samt +30% förstoringsglas och självlysande reflektor som underlättar avläsning. Vätskan inuti är en oljeblandning med låg viskositet som är motståndskraftig mot temperaturförändringar, ultraviolett ljus och statisk elektricitet.

”En annan finess är hålen i profilen som förenklar vid upphängning av köksskåp. Du skruvar helt enkelt fast MST på väggen, låter skåpet vila på vattenpasset medan du monterar skåpet, och skruvar därefter loss MST”, säger Per Eriksson.

Starkt och ergonomiskt

MST är tillverkat av en stark aluminiumprofil som mäter 100x25 mm och väger 1181 g/m. Vattenpasset har dessutom ergonomiskt utformade handtag och är enkelt att rengöra.

Verktygen som nämns

graphic